vrijdag 16 september 2022

BOEKENKAST 5

De laatste twee planken alweer!

Tolkien: In de ban van de ring. Drie keer gelezen. De films gezien en nog steeds vind ik het indrukwekkend.
Carolien Visser: ik houd erg van haar boeken. Selma gaat over een Nederlandse vrouw die met een Chinese man trouwde. Ik heb vreselijk gehuild toen ik het boek uit had. Wat een mooi maar intens verdrietig leven had zij.
Selma kwam ook uit IJmuiden en haar huis stond bij ons om de hoek. Ik heb geen idee of iemand van mijn familie over haar gehoord had.
Annejet van der Zijl: al deze boeken vind ik mooi. Het boek Jagtlust kocht ik in 1998 voor mijn moeder. We waren er allebei weg van.
En als laatste een serie kinderboeken die ik in mijn jeugd las en bewaard heb. 
“De kinderkaravaan” vind ik het mooiste. En “de kinderen van de Grote Fjeld “ staat op nummer twee.
En een paar boeken met “ Mieke” in de hoofdrol. Zo, dat was mijn boekenkast. De meeste boeken las ik meer dan één keer. Ik kan me er dan gewoon weer helemaal in verdiepen en vind het heerlijk.
Waar ik moeite mee heb, is nieuw gekochte boeken lezen. Ik laat ze vaak lang liggen en lees dan liever eerst nog een “ oudje”. Suf hè? 

9 opmerkingen:

 1. Je hebt veel gelezen, Mieke! En ik vind het knap dat je boeken meerdere keren leest. Dat komt bij mij nauwelijks voor. Ik heb ook altijd veel gelezen, maar sinds een jaar komt er gewoon niet meer van. Nou ja, ik kan beter zeggen dat ik het gewoon niet meer doe... Ergens vind ik dat toch wel jammer...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, niks suf hoor !
  Weet je Mieke, iedereen heeft zijn eigen opwijkingen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Annejet van der Zijl een van mijn favorieten. In de vakantie las ik het boek over Annie M.G. Schmidt dat ze schreef.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is bij jou anders dan bij mij. Ik wil heel graag mijn oude goede boeken weer eens lezen, maar ik kom er nooit aan toe omdat ik dan weer nieuwe heb gekocht, of een boek heb geleend.
  Nieuwsgierig als ik ben wil ik dat dan eerst lezen.
  Ik heb ook een lievelingsboek uit mijn jeugd "Anja het kermiskind"
  Ik had het niet meer, maar via Marktplaats heb ik het weer kunnen kopen. Vond het weer net zo mooi als toen ik een klein kind was.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan me voorstellen dat boeken meerdere keren leest, al doe ik het zelf zelden...Maar je komt met dit opruimen weer boeken tegen die je nog eens wilt lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik lees tegenwoordig bij vlagen en dan ook diverse boeken. Er zijn wel een paar boeken die ik meerdere keren heb gelezen. In mijn jeugd las ik heel veel. Ik vind het wel leuk om over de boekvoorkeur van anderen te lezen. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het was een gevulde week waarin ik geen tijd vond om blogjes te lezen (overigens wel een heel leuke week hoor!). Vanavond las ik de serie met berichtjes over je boekenkast allemaal achter elkaar :-). Wat leuk om te lezen welke boeken jij hebt en wat je ervan vindt. Wat toepasselijk je boeken met Mieke in de hoofdrol. Je kast is weer mooi geordend zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik herken veel titels die ik ook heb gelezen, dat verhaal van Selma herinner ik me nog, zo'n zielig leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kijk nog meer boeken. Pfff. Veel boeken heb je daar staan Mieke. Heel leuk voor jou om boeken te lezen. Staat ook netjes op de rij in de boekenkast. Wij hebben geen boeken. Wij houden niet van boeken. Wel heel goed dat je boeken leest. Veel plezier1 Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen