Op het blog van Elizabeth: busybessy2 stond een leuke oproep.
Zij wil namelijk een receptengroep starten. Iedere tweede vrijdag van de maand plaats je een recept op je blog. Geen culinair hoogstandje, maar gewoon een lekker recept.
Dat vind ik leuk, en hier is mijn eerste bijdrage.
Dit recept maakte mijn moeder vijfenvijftig jaar geleden al. Het is dus echt een oudje, maar heel erg lekker.
Ik denk dat het bij ons, maar ook bij onze zoon en dochter het recept is wat het meest gemaakt wordt.
Bij koude macaroni denken mensen vaak aan macaroni die koud geworden is en dat klinkt niet lekker. Maar dat is het dus echt niet. Misschien zou je nu zeggen dat het pastasalade is.
Vooral lekker op een warme dag, of als je veel visite krijgt. De hoeveelheden pas je gewoon aan aan het aantal eters. Bij ons gaat het altijd op. En zo niet, dan gaat het in de koelkast voor de volgende dag.
KOUDE MACARONI:
Ingrediënten voor twee personen:
Macaroni
2 eieren
1 paprika
1 tomaat
1/2 komkommer
Half bosje radijs
Ingrediënten voor twee personen:
Macaroni
2 eieren
1 paprika
1 tomaat
1/2 komkommer
Half bosje radijs
Augurkjes
1 ui
Olijven
Sausje van knoflook, mayonaise en yoghurt
Blikje tonijn op water
Doperwtjes uit een potje of blikje
1 ui
Olijven
Sausje van knoflook, mayonaise en yoghurt
Blikje tonijn op water
Doperwtjes uit een potje of blikje
Kook zoveel macaroni als je nodig hebt. Wij nemen 120 gram voor twee personen. Een beetje grote macaroni is het lekkerst.
-Laat de macaroni afkoelen met koud water.
-Kook de eieren (ze kunnen ook met de macaroni meegekookt worden) en pel ze.
-Snijd paprika, tomaat, komkommer en radijs klein ,niet al te klein, en meng met de macaroni.
-Olijven erbij en de andere ingrediënten.
Maak een sausje van mayonaise , yoghurt en knoflook en doe dit er doorheen.
Wij gebruiken veel groente, dat hoort hier echt in.
Ik hoop dat het een warm weekend wordt zodat je dit recept gaat maken.
Eet smakelijk.
Zo leuk, al die recepten! Dit ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk, zo'n goed gevulde salade, zeker met dit warme weer!
BeantwoordenVerwijderenMjam, dat klinkt heerlijk! En wat bijzonder zo'n recept dat al zo lang bestaat. Ik ga het zeker een keer maken.
BeantwoordenVerwijderenLekker lijkt me bij dit weer.
BeantwoordenVerwijderenAha, koude pastasalade... dat klinkt idd anders! Leuk dat het recept al zo oud is en een speciale herkomst voor je heeft...
BeantwoordenVerwijderenIk denk dat ik fan ben!
Wat leuk dat dit recept al zo lang in de familie is. Het moet nog maar een paar dagen warm blijven, want ik zie lekkere koude, door elkaar schotels. Jammie. Groet, Dientje
BeantwoordenVerwijderenMooi zomers recept voor een buffet!
BeantwoordenVerwijderenLeuk recept.
BeantwoordenVerwijderenVolgens mij is dit wel iets waar wij van houden.
Ik denk inderdaad dat ik het pasta salade zou noemen.
Ik heb een mapje op mijn telefoon gemaakt en ga dit recept daarin opslaan.
Ziet er heerlijk uit, ook leuk als bijgerecht bijeen BBQ
BeantwoordenVerwijderenDeze ga ik zeker een keer maken. Groetjes Juffrouw Ooievaar
Als je alleen al de laatste foto bekijkt kan het alleen
BeantwoordenVerwijderenmaar heerlijk smaken. Alhoewel ik denk dat dit niet een
foto is van jou recept is omdat daar nergens vleeswaren in vermeld staan en op de foto juist een heleboelvleeswaren?
Neemt niet weg dat een pastasalade wel heel erg lekker
is en inderdaad zeker met deze warmte. Mooi ook dat het
nog een recept van je moeder is van lang geleden.
Ik vind het een leuk idee al die recepten, daar kan ik wel wat mee.
BeantwoordenVerwijderenIk maak regelmatig een pastasalade met sla, komkommer en tomaat. Deze variatie lijkt me ook heel erg lekker, ga hem zeker een keer uitproberen!
BeantwoordenVerwijderenOok ik maak veel pastasaldes, heb ze in alle soorten en maten. Wat leuk dat jouw familie dit al zo lang maakt.
BeantwoordenVerwijderenIs dat niet erg onhygiënisch om eieren bij de macaroni te koken?
BeantwoordenVerwijderenDie komen uit een kippenachterste.
Een leuk idee!
BeantwoordenVerwijderenleuk idee, mijn art-soep menu?
BeantwoordenVerwijderenLekker Mieke, wij houden van zoiets.
BeantwoordenVerwijderenLeuk dat het al zo lang in jullie familie wordt gegeten.
Wat een leuk idee Mieke! Ik plaats ook zo af en toe recepten op mijn blog, vandaag nog, hahaha. Misschien dat ik ze dan maar eens voor de tweede vrijdag bewaar.
BeantwoordenVerwijderenJouw recept sla ik op, lijkt me lekker en ik houd erg van pasta, ook koud :)
Wat een leuk idee!
BeantwoordenVerwijderenDit zou ook een heel hippe pastasalade bedacht in 2023 kunnen zijn. Wat leuk dat het al zo'n oud recept is. Ziet er heerlijk uit!