zondag 1 juli 2018

JAPAN IN VEZELAY

In Vézelay ontdekten we een nieuw winkeltje. Het was Japans en er werden prachtige dingen verkocht. Ik kocht een prachtige lap stof omdat ik de gebruikte verftechniek zo apart vond.
De eigenaar was een Japanner, zijn Frans was slecht en Engels heb ik niet geprobeerd. Hij boog toen ik de lap uitkoos, toen ik betaald had en toen we weggingen. Heel charmant.
Het is één lap en zoals je kunt zien, is het onderste deel van de lap een kopie van het bovenste stuk. Het bovendeel is eerst geverfd, en daarna is het onderdeel er op gelegd. Ik vind het een prachtige lap, en het inspireert om zelf ook weer te gaan verven. 

8 opmerkingen:

Bertiebo zei

Oh ja dat buigen... Ik heb een keer een Japans meisje in de groep gehad en als die ouders op gesprek kwamen bogen ze ook. Het was moeilijk praten met ze en op den duur boog ik ook maar een beetje. Mooie lap!

Wietskes Quilts zei

Heerlijk nadenken wat je er mee gaat doen!!!
Ik ben benieuwd
groetjes
Wietske

miekequilt zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
miekequilt zei

Voorlopig hangt ie gewoon ter inspiratie in mijn atelier.

Floor zei

Vroeg me ook af wat je met deze aparte lap ging doen, maar ik lees hierboven dat hij momenteel gewoon hangt in je atelier om van te genieten.
Wat leuk toch die beleefdheid van Japanners.
Gewoon maar terugbuigen is denk ik het beste.

Janny zei

Prachtige lap Mieke, fijn om naar te kijken.

Hannie de Beer zei

Schitterende lap! en wat fijn om zo benaderd te worden!

Prie Praat zei

Mooie afbeelding van het vuurwerk weerkaatst in het water. Zou het gebruiksstof of sierstof zijn? Quilten kan ik mij nog iets bij voostellen. Knippen niet. (Of wordt er bij quilten altijd geknipt?)