zondag 17 januari 2010

EINDELIJK VERDER MET DE QUILTSTANDAARD

Na een tijd niet veel gedaan te hebben, vandaag eindelijk eens serieus met de quiltstandaard gewerkt.
In mijn werkkamer beneden was het echt veel te koud,zo rond de 9 graden is echt koud hoor.Daar kan mijn straalkacheltje niet tegenop.Maar nu is het warmer en kan ik het hier lekker warm stoken.
Hier zie je hoe de quilt opgespannen is.


Hier zie je het plateau waar de naaimachine op komt te staan.
Je moet dan even de eerste buis losmaken en tussen je naaimachine doen.Een lastig klusje,maar met hulp van Jeroen is het gelukt.

Zo, de naaimachine staat.


Je moet wel een beetje vrij kunnen werken,en dan bedoel ik: met het quiltvoetje overweg kunnen en kunnen werken met losse spanning e.d.


En dan rustig gaan beginnen.Je ziet dat ik dwars voor de naaimachine sta.Een heel andere manier van werken.Ideaal zou zijn een naaimachine zonder voetpedaal,want nu moet je steeds het pedaal verschuiven.Helemaal niet erg,maar toch...


Even van dichtbij.


Als je dan helemaal links bent, moet de draad afgehecht worden en ga je weer naar rechts en begin je opnieuw


Handig om je spelden of schaar te bewaren.Altijd dicht bij de hand.


En dan hier het resultaat.De quilt is erg bont van kleur daardoor zie je eventuele missers niet.Ik ben zeer tevreden en heb heel veel zin om verder te werken.
Today I started working with my quiltframe. Before today it was too cold, 9 degrees is very cold.But now the temperature is better, so I can work again.I started slowly,becaurse it was a little bit difficult, but after a little time it went better and better.I love the resultats and hope to work on this quilt the next days.

5 opmerkingen:

maya zei

Wow, dat frame ziet er mooi uit! Daar zal je vast veel plezier van hebben!

Suus zei

Ziet er goed uit Mieke, maar heb je ook al eens geprobeerd om wat rondere vormen te quilten, ik ben namelijk benieuwd of dat ook gaat.Bv en spiraal.

mia de vos zei

Ja het is te zien dat het fris is in je studio, maar wat staat het geweldig. Krijg je al wat handigheid in het besturen van je machine? lijkt me best moeilijk.

mia

conny's quilts zei

Super dat je al met een echte quilt bent begonnen, fijn dat het zo goed gaat! Jammer genoeg is die top van mij nog niet zo ver om op het frame te quilten. Bij mijn proeflap ben ik op een hoge kruk gaan zitten en verschoof die, met pedaal steeds een stukje. Dat was niet zo vermoeiend, je staat toch steeds een beetje op een been te leunen. Veel plezier met de rest van het quiltwerk!

Risja zei

Het ziet er erg professioneel uit.
Hopelijk lukt het je allemaal het lijkt mij niet makkelijk, succes.