zaterdag 7 januari 2017

INSPIRATIE

We hadden kaartjes gekregen voor het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. En kaartjes voor een tocht met een rondvaartboot. Dat was leuk en we genoten van het varen. Daarna liepen we naar het museum, best wel een eind lopen, maar erg leuk, omdat we door een deel van Amsterdam liepen waar we nooit eerder waren.
Toen we het museum binnenliepen viel meteen het dak op. Wat was dat mooi!!!
Het ontwerp is geïnspireerd op de kompaslijnen van oude zeekaarten. Echt schitterend.

Ik moet eerlijk bekennen dat de rest van het museum tegenviel. Hoewel ik de schilderijen wel erg mooi vond. Het was leuk dat later de film over Michiel de Ruyter op de t.v. was, want dat deed denken aan die schitterende schilderijen.
Nou, jullie snappen, door dat mooie lijnenspel van het dak, kreeg ik weer inspiratie. Eerst een "moetklus" afmaken en de kleurige quilt doorquilten ( schiet aardig op) en dan komt er weer iets nieuws aan. Stof ligt klaar, in mijn hoofd weet ik al wat ik wil gaan doen.
P.S. Ik heb er weer volgers bij, wat leuk. 

11 opmerkingen:

 1. Kijk uit naar je volgend project.
  Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is inderdaad een prachtig dak om iets mee te gaan doen, ik ben nu al benieuwd! Dat komt vast goed, groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk hè, op onverwachte plekken zomaar ineens inspiratie opdoen. Dit lijnenspel is echt iets voor jou. Ben benieuwd hoe je dat gaat uitwerken!
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad heel inspirerend , spannend om er iets mee te doen in stof!ik ben erg benieuwd?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig dat dak! Ben benieuwd naar je nieuwe quiltcreaties dit jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O ja, dat dak vond ik ook geweldig. Wij waren deze zomer met twee kleinkinderen naar het scheepvaartmuseum en die hebben vooral genoten op het V.O.C schip en van de virtuele zeereis waar we op het eind onzelf nog terugzagen als figuranten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij zijn daar 2e kerstdag geweest en ik had niet zoveel zin maar het is me erg meegevallen, ik heb genoten. Wel een stuk lopen haha. s"Avonds de film over Michiel de Ruyter om het compleet te maken. fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat geeft echt weer veel inspiratie. Mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Blij dat je bij mij reageerde.
  Ik ga dit weekend je blog doorlopen. Ben zeker dat ik veel inspirerende lijnen ga tegen komen!

  BeantwoordenVerwijderen