zaterdag 28 november 2015

ROTTERDAM

Vandaag waren we naar Rotterdam. Ik had weer treinkaartjes gekregen en bij de postcodeloterij wonnen we twee kaartjes voor de tentoonstelling :" van Bosch tot Bruegel". Dat beloofde een leuk dagje uit te worden.
Station Rotterdam is nieuw en buiten was het een schitterend lijnenspel met de gebouwen eromheen.
Voor mij zeer inspirerend. 
Ook de flat er vlak naast vond ik mooi.
De wandeling naar museum Boymans van Beuningen was leuk, als Almeerse kan ik echt genieten van mooie,drukke, oude winkelstraten, en die zijn er in Rotterdam genoeg.
De tentoonstelling viel ons een een beetje tegen. We verwachtten veel Bosch schilderijen,maar die zijn er niet meer, begreep ik. Topstuk was het schilderij Hooiwagen -drieluik. Ik vond het heel speciaal dit in het echt te zien. Verder veel schilderijen van tijdgenoten. Dit was al ons vierde museumbezoek dit jaar. Ik geloof niet dat ik ooit zo vaak in musea was.
Daarna naar De Markthal, wat een schitterend gebouw zeg. We waren zeer onder de indruk.


We hebben er heerlijk gegeten en genoten van de drukte. Achter de ramen die je ziet, zijn woningen gebouwd. Lijkt mij een beetje eng om daar te wonen.
Daarna nog even over de markt gelopen, we gaan vast nog eens, maar dan trekken we er een hele dag voor uit.

Oude en nieuwe teksten sieren gebouwen, ik vond ze erg toepasselijk voor de tijd waar in we leven.
En dit beeld was ook indrukwekkend : De verwoeste stad van Zadkine.

Kortom, een leuke en interessante dag gehad.


7 opmerkingen:

Ineke zei

Wat leuk om het station van Rotterdam zo te "zien" aan de hand van foto's!!!
Leuke dag hebben jullie gehad.
Fijne zondag

Hannie de Beer zei

Rotterdam is prachtige en interessante stad, zeker wat moderne architectuur betreft. En het museum Boymans van Beuningen is één van mijn favoriete musea !

mia zei

Leuk om te zien dat Rotterdam in je foto's er interessant uit ziet.

Ellen zei

Mooie foto,s !!

Aart zei

Afgelopen zomer moest ik over Rotterdam reizen met de trein, ik heb er even de tijd voor genomen om het nieuwe station te bekijken en heb ook genoten van het lijnenspel. Een aanrader om te bezoeken is de stationshal in Arnhem, met alleen maar ronde lijnen en golvende vloer die de lijnen in het landschap volgt.

Els04 zei

Oh, mooi allemaal!

10ekequilt zei

Dit klinkt als een heerlijke dag en wat een mooie foto's heb je gemaakt! Ben benieuwd tot welke quilt deze foto's je gaan inspireren.
Groetjes 10eke