woensdag 24 juni 2015

TIJD 1

Een titel die aanspoort om na te denken, in mijn geval zeker.
Hoe ga ik om met mijn tijd. Hoe zorg ik ervoor, dat ik tijd vrijmaak voor mezelf en voor het quilten.
Voor mij geldt quilten toch een beetje als een eerste levensbehoefte, maar waarom maak ik er dan zo weinig tijd voor vrij?
Ik denk dat velen van jullie dit herkennen en ik vraag me wel eens af, hoe gaan jullie hier mee om.
En dan niet qua tijdindeling, maar meer: hoe zorg je ervoor dat je toekomt aan de behoefte om achter die naaimachine te gaan zitten, patronen te bedenken, ideeën uit te werken, te verven enz.enz.

5 opmerkingen:

Els04 zei

Minder gaan werken :)
En beseffen dat het geen luxe tijd is Quilten maar levensnoodzakelijke tijd om ten volle jou te kunnen zijn!

Marina Brito de Campos zei

Zoals je afspraken plant met anderen en de datum en de tijd ervan in je agenda noteert, zo zou je ook tijd voor jezelf in je agenda kunnen noteren en de afspraak met jezelf net zo serieus nemen als met anderen.
Als je de afspraken met jezelf voor de komende maand(en) als eerste in de agenda noteert, kun je alle andere afspraken daarom omheen plannen. Zou dit voor jou kunnen werken?

10ekequilt zei

Tijd.... het blijft een lastige factor. Zelf merk ik dat er soms dagen zijn dat er een flow is en me probleemloos overgeef aan bezig zijn met m'n hobby en andere dagen lijkt het wel of er alleen maar obstakels op weg naar m'n naaimachine liggen....
Ga m'n agenda van zondag a.s tot en met vrijdag volledig blokken voor quilten, haken, lezen, beetje koken en af en toe slapen......
Doe je mee Mieke ;-)

PS koken kun jij dus schrappen van je lijstje!
Groetjes 10eke

mia zei

Wat je ook wilt en wat je ook plant, je moet als mens met aanhang gewoon heel flexibel zijn, ach behalve de dag - avond is er ook nog de nacht, en soms werkt dat heel relaxter dan overdag. Oh heerlijk die stilte, behalve het snurken op de achtergrond door diverse deuren heen.

sterkte met je tijdstrijd

gr.mia

Aart zei

Tijd vrijmaken voor mezelf is vaak lastig, zit je net lekker achter de naaimachine, is er wel weer iemand die stoort. Op de donderdagen ben ik weer alleen thuis, dan probeer ik tijd voor mezelf te plannen. De zaterdag en zondag zijn ook voor mij, mijn partner kookt dan, dus kan ik langer doorgaan. Maar het blijft lastig!