woensdag 15 juni 2011

CANADA

En ja, daar ging ik toch zomaar naar Canada. Nou ja,zo maar. Het was een hoop geregel,maar de moeite meer dan waard.
Het Quiltersgilde was gevraagd om quilts aan te leveren voor een tentoonstelling in Ailsa Craig. Behalve quilts,konden ook zo'n 20 mensen mee, en ik heb van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. En geen spijt hoor,het was werkelijk een geweldige ervaring.
De tentoonstelling was zeer goed georganiseerd, en ik kan zeggen dat ik erg trots ben dat er ook een quilt van mij hing.


We hebben ontzettend veel mensen gesproken,want de bedoeling was dat wij af en toe meedraaiden op de tentoonstelling.Veel bezoekers kwamen oorspronkelijk uit Nederland en vonden het leuk om (weer eens) Nederlands te praten.
Annie en ik waren ondergebracht bij Trucy en Gerard, twee allerhartelijkste mensen die ons geweldig verwend hebben.Iedere ochtend stond het ontbijt klaar,we werden gebracht en gehaald waarheen we maar wilden.


Natuurlijk hebben we ook quiltwinkels bezocht en heb ik mooie dingen gekocht.

Ik ben een echte blauw fan,en toen ik dit boek zag,MOEST ik het gewoon kopen. Vooral omdat er een pakket stof bij lag wat precies helemaal voor mij daar lag. En dat kun je niet laten liggen natuurlijk.We zijn ook naar de tentoonstelling van het Canadese gilde geweest,maar ik moet eerlijk zeggen dat die me erg tegenviel. En dan niet alleen qua hoeveelheid quilts,maar ook de kwaliteit viel me tegen. En bij "onze" tentoonstelling waren altijd koffie/thee en heerlijke lunches te krijgen.
Maar ik heb er wel een boek gekocht.
Ik maak iedere maand een A 4 quiltje,deze maand is het een jaar geleden dat mijn moeder overleed. Daarom een quiltje met een rode ster. Toen ik vanmorgen het boek opende wat ik had gekocht,zag ik deze sterrenquilt, hij heeft veel weg van mijn quiltje vond ik. En dat is toch heel toevallig,want ik had het boek nog niet bekeken.
(klik even op de blauwe sterrenquilt).

En na twee weken moesten we echt naar huis.We werden door een bus opgehaald en via een leuke route gingen we naar de Niagara watervallen.Maar eerst langs een quiltwinkel!

Een heel leuk en inspirerend boek. Gelukkig had ik nog een mooi pakket katoen gekocht.En daar ga ik deze quilt van maken, met Kaffe Fasset stoffen moet dit wel mooi worden.

De Niagara watervallen waren schitterend!! Heel overweldigend, en ik was er zeer van onder de indruk.


En daarna weer naar huis. Proberen al deze indrukken te verwerken en misschien..... volgend jaar met Jeroen???

2 opmerkingen:

modern art zei

Hoi Mieke, ik had van Annie en Hilly al gehoord hoe leuk het was. Maar met jouw foto's en verhaal is het weer opnieuw leuk.
gr. mia

marjolijn zei

Wat een geweldige ervaring. Ik kan me voorstellen dat je hartstikke trots bent. Leuke dingen ook gekocht en gezien. Je quilt hoop ik ook in het echt te zien. Neem je die mee naar QuiltPlus?
gr. Marjolijn