maandag 4 oktober 2010

WEER THUIS

Na een hele lange vakantie zijn we weer thuis.
We hebben heel Frankrijk doorkruist; eerst naar Bretagne (ruim 1.000 km.) en toen het hele land door naar het oosten,de Elzas.In totaal hebben we iets meer dan 4.000 km.gereden.
In de Elzas gingen we natuurlijk naar de tentoonstelling die daar ieder jaar wordt gehouden.
We waren er voor de vierde keer en staan altijd op dezelfde camping.
We hebben de camping zien groeien van een paar kampeerders zes jaar geleden naar een volle camping dit jaar.Stel je voor:ruim honderd kampeerplaatsen met kampeerders uit heel Europa die allemaal quilten!!
Gelukkig waren we ruim op tijd, zodat we een mooie plek konden kiezen.
Ik had de eer om het touw door te knippen waar een deel van het terrein mee afgesloten was.


De camping stond in een boekje van de A.N.W.B..Dat lieten we de beheerder zien en dat vond hij zo leuk dat hij ons vroeg voor een interview met de regionale krant. Dat was leuk!


En waar we allemaal voor komen: de zuurkoolavond op de camping. Ook dit jaar weer een succes.
Hier zie je me met Jelly (Mieke Wilmer bedankt voor de foto!).


Mijn moeder werd altijd "Red Star" genoemd, dus deze quilt móét ik wel plaatsen.
Hij was erg mooi.


Maar wat ik het mooiste vond,was de tentoonstelling die georganiseerd was door Nancy Crow.Hier waren we donderdag als eersten. Alle tijd om de quilts te bekijken en daar zag ik wat ik zelf zo graag wil maken:moderne quilts,alleen (zelfgeverfde)stof,geen angelina,voile en dat soort toepassingen.Dat vind ik wel mooi,maar mijn voorkeur ligt echt bij de quilts die hier hingen.De mooiste vond ik "Break Away" van Janet Steadman en "Structures #111" van Lisa Call.
Wat een kleurgebruik! Heel indrukwekkend. Ik denk dat we wel vier keer op deze expositie zijn geweest.
Helaas mochten er geen foto's gemaakt worden. Kijk dus maar eens op haar site.

Ook het blad Patchwork Professional besteedde aandacht aan deze expositie door een extra uitgave hier aan te wijden.

Wat ik ook leuk vond,was dat Ineke van Unen een eigen expositie had. Mijn eerste quiltlessen kreeg ik van haar.Een inspirerende vrouw!


Het enige wat ik deze vakantie aan quiltwerk heb gedaan, is dit: een A4 quiltje met de kleuren van de vakantie (een beetje in de stijl van Nancy). Het is niet eens af!


Vrijdag begin ik aan een nieuwe cursus bij Ans Kastein. Wat heb ik weer een zin. De materialenlijst is binnen,woensdag ga ik alles bij elkaar zoeken.

We've been to France for a few weeks.
In the Elzas we went to the exhibition of quilts. We always stay on the campside there. More then 100 quilters were there too, they come from all countrys in Europe.

1 opmerking:

mia de vos-weber zei

Wat een leuk verhaal over jullie vakantie, geweldig dat jullie nu ook al beroemd zijn in France, overigens is je Aviertje een leuke inspiratiebron.
gr. mia