Asperges, ze zijn er weer. Behalve dat ik ze heerlijk vind, heb ik er ook een mooie herinnering aan.
Zodra, in mijn jeugd, de asperges in de winkel lagen werd mijn oma ( van moeders kant) uitgenodigd om ze te komen eten. Ik herinner me dat ik de asperges mocht ( moest) schillen, wat een werk was dat altijd. Maar als ze dan op tafel stonden …. Wat een lekkernij.
Mijn moeder kookte ze, gebakken aardappelen erbij, ham en gekookte eieren. En een bakje gesmolten warme boter!
Nog steeds vind ik ze heerlijk en worden ze hier , zodra ze er weer zijn, minstens één keer per week gegeten.
Pan op het vuur, vijf minuten koken en dan 10 minuten laten staan.
Jeroen bakt de aardappeltjes en regelt de rest.
Asperges op een echt Frans aspergebord.
Mooie borden. Zie je het bestek? Dat heb ik al vanaf mijn jeugd en wordt iedere dag gebruikt.
En dan hier de gedekte tafel met een tafellaken van de antiekmarkt in Gent.
Het was héérlijk!