vrijdag 3 mei 2024

BIJ JANNY

Janny en ik hadden bedacht een boekje te maken voor onze ATC- kaartjes. 
Op YouTube had ik twee filmpjes gezien waarin zulke boekjes gemaakt werden. Leuk om ook te gaan doen.
Ik had niet veel nodig, alles paste in één tas.
Eerst moest het karton voor de kaft op maat gesneden worden. En daarna op papier plakken ( geen wit papier hoor, maar met gelliplate bewerkt.      
Daarna moest het binnenwerk gedaan. Hier gebruikten we het rilbord voor. Dit is een kunststof bord met gleuven. Je legt het papier erop, gaat er met een plastic mes overheen en je hebt gleuven in je papier. Die vouw je en dan heb je een soort harmonica. Zie je het?


















Daarna aan de binnenkant nog een mooi papiertje en klaar was het boekje. De atc’s doe je in plastic hoesjes en die plak je aan de “ harmonica”. Ik hoop dat jullie het een beetje kunnen volgen. Een leuke manier om de atc’s te bewaren.



































We hadden nog tijd over en toen kon ik nog, met hulp van Janny en het rilbord, een doosje met deksel maken.



















13 opmerkingen:

  1. Prachtig boekje! Maar dat doosje is ook leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha, nou weten we waar je dat rilbord voor nodig had. Sinds ik hem heb heb ik niks meer uit de losse hand gevouwen, ideaal :) Ik gebruik intussen alleen wel een echt vouwbeen, de bijbehorende van plastic was op een gegeven moment te veel afgesleten.
    Wat een leuk boekje is het geworden. Prachtige papier, prachtige kleur blauw. Het deed me een beetje aan batik denken. Het doosje mag er ook wezen, dat lijkt weer een beetje mozaïek-achtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig boekje Mieke en ook het doosje is superleuk en zo mooi van kleur en ik zag dat je weer enkele gave tassen hebt gefabriceerd met erg mooie stof, prachtig allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat gezellig om samen bezig te zijn en leuke dingen te maken. Mooi geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk boekje en ja dat blauw is ook prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De ATC’s hebben een mooie verblijfplaats gekregen. Het boekje is prachtig. Leuk dat jullie zo actief zijn geweest. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jullie zijn kunstig bezig!
    https://heenenterugnaardeardeche.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuk boekje is dat geworden. Zo'n rilbord lijkt mij inderdaad erg handig bij dat vouwwerk. Gezellig om samen aan de slag te zijn. Dat mis ik hier een beetje. Groetjes Frederika

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat is hartstikke leuk om die kaartjes in te bewaren! Je kunt naar hartenlust terugkijken en bladeren zonder ze eruit te halen. Jullie maken altijd zulke leuke dingen samen!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Inderdaad Mieke deze boekjes zijn enig en heel handig ook. De vorige post wist je nog niet wat een rilbord was en nu heb je gemerkt dat het heel erg handig is. Op de hand is het veel moeilijker om het zo regelmatig te krijgen. Heerlijk al die handige hebbedingetjes. zag jullie boekjes ook al bij Janny, erg leuk en vooral om dit soort dingen samen te doen. Denk dat je nu vast veel meer boekjes voor je ATC's gaat maken. Het doosje is trouwens ook erg leuk geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Een erg leuk boekje ! De plastic hoesjes maak je die ook zelf. Ik bewaar de ATC,s in plastic bladzijden voor Pokémon plaatjes . Bij de speelgoedwinkel te koop. En natuurlijk wel in mooie zelfbeklede map .

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Samen gaat meestal beter dan alleen is mijn ervaring. Heel leuk en uniek geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Samen iets maken is zoveel leuker dan alleen, als het niet gelijk lukt weet de ander meestal wel een oplossing.

    BeantwoordenVerwijderen