Deze keer weer een oudje. Het recept kom uit een Tip. Op internet las ik dat dit blad in 2006 is gestopt, dus dat is zeker een oud recept.
Onze zoon vindt het ook heerlijk en maakt het in deze donkere maanden regelmatig.
Bij het recept staat dat het goed is als je een winterdip hebt. En dat is echt zo. Ben je de kou en nattigheid en donkerte zat, eet dit en je knap echt op.
Ingrediënten voor twee personen:
2,5 dl van groente-of kippenbouillon (van een blokje)
5 el olijfolie
400 gr prei, kant en klaar gesneden
120 g zilvervliesrijst
3 el fijngesneden peterselie
peper en zout
2 stukken zalmfilet met vel à 150 g
4 plukken kiemen, bijv. of alfalfa of milde kiemgroente ( bij AH)
Verhit de bouillon en houd het tegen het kookpunt.
Verhit 3 el van de olie in een pan met stevige bodem. Bak hierin de prei ong. 5 minuten op zacht vuur.
Voeg de rijst toe en bak al omscheppend 1-2 minuten mee.
Voeg de helft van bouillon toe, laat zachtjes koken tot de bouillon is opgenomen en roer af en toe.
Doe de rest van de bouillon erbij en laat de rijst in ong.10 minuten gaar koken.
Voeg de peterselie toe en breng op smaak met wat peper, en warm nog 1 minuut door.
Haal de pan van het vuur en laat de pilaf nog 10-15 minuten nagaren.
Verhit de rest van de olie en bak de zalm, aan de buitenkant knapperig en van binnen roze.
Verdeel de pilaf over de borden, leg er de zalm op en garneer met de kiemen.
Ik ben benieuwd of dit recept jullie ook van je winterdepressie afhelpt.