woensdag 2 maart 2011

DRUK? DRUK!

Zoals jullie weten heb ik me aangemeld als "standbouwer" voor het Quiltersgilde.En dat betekent dat ik op de Expo in Vijfhuizen heb gestaan.
Eerst op donderdag de stand ingericht en daarna op zondag met quiltvriendin Annie op de beurs gestaan. Er kwamen heel veel bekenden langs en we hebben een heerlijke dag gehad. Ik merkte dat ik in de loop der jaren heel wat mensen heb ontmoet, en velen kennen me van.... Birmingham, midweek, bestuur, blog, enz.enz. Hele leuke ontmoetingen.En toen ik afgelopen zondag met quiltvriendin Maria op de Handwerkenbeurs in Zwolle stond was het zo mogelijk nog drukker. Wat een leuke mensen heb je toch!!

Maar ik quilt ook, hoewel ik er niet zoveel tijd aan besteed heb.
Het overlijden van mijn moeder is nog niet helemaal verwerkt, en ik heb gemerkt dat ik nog veel tijd voor mezelf nodig heb, dus af en toe een handwerkje, de tuin in, lezen en vooral doen waar ik zin in heb. En langzaamaan kom ik er wel!

In de zomervakantie kocht ik op een brocante in Frankrijk zo'n leuk oud kaartenrek, met de bedoeling er foto's en kaarten in te zetten. Maar helaas zijn de vakjes erg klein. Dus besloot ik zelf kaarten te maken. En wat is dat toch leuk. En wat zou ik graag een soort webwinkeltje beginnen.

En dan kaarten verkopen, en wat dacht je van deze knuffels?
Patronen uit het boek: Knuffels om te naaien, uitgegeven door Marie Claire.


Op de bee was het druk, iedereen was er, en we hadden zelfs drie gasten:
de kleinzonen van Mia (worden door Mia gestimuleerd om toch vooral leuke dingen te doen zoals kleuren,tekenen en vooral zichzelf te zijn).

En Tineke was er, mijn vriendin uit Haarlem die een dagje op visite kwam.
Zij heeft het druk met werken, en haar vrije tijd gebruikt ze om te quilten
(vorig jaar waren we samen een weekje op Texel).


Agaath is altijd een stille werker,maar ze zit niet stil!

En Annie was bezig voor het goede doel:


En nu schijnt de zon, dus ga ik zo stemmen en meteen maar een eindje fietsen,lijkt me heerlijk.
En daarna verder met het quiltje van de Elzas, ik heb het uit elkaar gehaald en ben nu zwarte tussenstukken aan het verwerken, ze stellen de balken in de Elzasser huizen voor. Een heel secuur werkje, volgende keer doe ik het meteen!!


O ja, ik vergeet helemaal te vertellen dat ik naar Canada ga.
Nou, dat moet dan maar een volgende keer!!

2 opmerkingen:

Christina Fokkema zei

wow, wat een verhaal. Je hebt het erg druk gehad en hebt leuke dingen gedaan/gemaakt. Het rouwverweken heeft nogal wat tijd nodig. Het zal wel steeds makkelijker worden, maar soms, op momenten dat je het niet verwacht, is het er ineens weer. Sterkte daarmee.

modern art zei

moet het toch even kwijt; volgende keer een glamourfoto van mij